El Celler de Can Roca
El Celler de Can Roca
La passió per la cuina que tenen els
germans Roca es va començar a forjar a Can Roca, establiment que els seus pares
regenten a Taialà, un barri a les afores de Girona. Van créixer, enmig de
enrenou de plats, olles i clients. El bar era on es passaven gran part de la
seva infància, el paisatge on jugaven, feien els deures, miraven la
televisió,... al mateix temps que des de la cuina arribaven les aromes dels
plats que la seva mare preparava. el 25 de novembre els 3 germans celebren
la 3ra estrella (per ells clarament el que sempre han perseguit han set les ganes
de tornar del client i la seva satisfacció)
Crec que també és important parlar dels 3 germans:
En Jordi és amo i Sr. de les postres va néixer el maig del 1978 també en cal destacar els problemes que va tenir el coll que el va afectar la seva postura i també la parla però to i així és un dels millors resposters del món això encara té més mèrit tot i que ara sembla que cada cop estar millor.
En Jordi és amo i Sr. de les postres va néixer el maig del 1978 també en cal destacar els problemes que va tenir el coll que el va afectar la seva postura i també la parla però to i així és un dels millors resposters del món això encara té més mèrit tot i que ara sembla que cada cop estar millor.
En Joan va néixer el febrer del 1964, és el xef de la cuina del celler de can roca ell porta tots els plats que no tenen a veure amb els dolços, cal dir que va ser mestre d'hosteleria l'any 2000 la real acadèmia espanyola degastronomia el nombre millor cuiner de l'any.
En Josep, últim però no menys important, va néixer 1966, és el sumiller el que realment té un tracte amb el client cara a cara tot i que els altres més o menys directe també el tenen, ell té una gran feina tot que encara hi ha gent que l'ofici de cambrer creu que no és important però sense algú que no ens faci sentir com a casa i si mes no més a prop de casa. Ell també és l'encarregat dels vins que és un tema un xic complex el fet de reconèixer aromes saber quins vins són bons per un cert tipus de carn o per un altre tipus, etc. És una feina que tampoc pot fer qualsevol s'ha de tenir un do especial per fer qualsevol de les 3 feines que fan ells. Cal recordar que com equip tenen 3 estrelles i el que la gran majoria de gent sap és que el complicat no aconseguir-les sinó mantenir-les.
Estil de cuina:
El Celler és un restaurant d'estil lliure, de cuina en llibertat, compromesa amb l'avantguarda creativa, sense renunciar a la memòria de les generacions d'avantpassats de la família dedicades a donar menjar a la gent.
''Bombó bellin''. Una delicadesa de cava rosat i licor de prèssec que t’explota a la boca -interior és líquid.
Un bombó de colomí.
Aquests 2 plats és perquè ens fem una idea de l'estil de cuina que fan
M'ha agradat molt poder conèixer una mica millor el restaurant. Molt interessant l'explicació de cada germà i les fotografies dels dos plats. Fan molt bona cara! :)
ResponderEliminar